Metropoler med hotelprisstigninger

claridges hotel londonI EU er de generelle forbrugerpriser siden sidste år kun steget en smule. I København og internationale metropoler er overnatningspriserne derimod steget kraftigt.

Forbrugerpriserne i EU er ifølge en vurdering fra EUs statistiske kontor Eurostat kun steget en smule i september, med 4%, sammenlignet med samme måned sidste år. Overnatningspriserne er dog steget betydeligt – med enkelte undtagelser. Det viser det aktuelle hotelprisbarometer på hotel.info’s portal, der er baseret på ca. 2 millioner reservationer om året på 250.000 hoteller.

London er med en gennemsnitlig pris på 1.267 kroner den dyreste hovedstad i Europa, hvad angår overnatning. Paris (1.180 kroner) og Oslo (1.176 kroner) har stigninger på 8,70 og 6,90% på anden- og tredjepladsen. Den procentuelt højeste prisstigning i Europa har København med 13% til 1.166 kroner, hvilket bringer København ind på fjerdepladsen.

Ralf Priemer, managing director hos hotel.info: “Det kan skåne pengepungen at reservere tidligt. Især når rejsetidspunktet falder sammen med store events.”

I Moskva, der i mange år har været en af de dyreste metropoler, er værelsespriserne faldet. Vigende efterspørgsel og en fortsat faldende rubel pga. krisen i Ukraine påvirker priserne (1.022 kroner) i stadig højere grad.

I øjeblikket kan især Prag og Budapest anbefales som destinationer til byrejser. De to metropoler har haft et fald på ca. 6% til 556 kroner i Prag og med 11,69% til 520 kroner i Budapest.

Ude i den store verden er New York med 1.752 kroner igen verdens dyreste metropol. Hotelgæster skulle dog ’kun’ betale 2,33% mere i The Big Apple end sidste år. Anderledes forholder det sig med byområderne i Brasilien. Her er hotellerne tilsyneladende stadigvæk påvirket af VM-feberen, og værelsespriserne ligger stadig på sommerens høje niveau. I Rio er priserne sammenlignet med sidste år steget med næsten 40% til 1.126 kroner og i São Paulo med næsten 20% til 978 kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.