Metropoler med hotelprisstigninger

claridges hotel londonI EU er de generelle forbrugerpriser siden sidste år kun steget en smule. I København og internationale metropoler er overnatningspriserne derimod steget kraftigt.

Forbrugerpriserne i EU er ifølge en vurdering fra EUs statistiske kontor Eurostat kun steget en smule i september, med 4%, sammenlignet med samme måned sidste år. Overnatningspriserne er dog steget betydeligt – med enkelte undtagelser. Det viser det aktuelle hotelprisbarometer på hotel.info’s portal, der er baseret på ca. 2 millioner reservationer om året på 250.000 hoteller.

London er med en gennemsnitlig pris på 1.267 kroner den dyreste hovedstad i Europa, hvad angår overnatning. Paris (1.180 kroner) og Oslo (1.176 kroner) har stigninger på 8,70 og 6,90% på anden- og tredjepladsen. Den procentuelt højeste prisstigning i Europa har København med 13% til 1.166 kroner, hvilket bringer København ind på fjerdepladsen.

Ralf Priemer, managing director hos hotel.info: “Det kan skåne pengepungen at reservere tidligt. Især når rejsetidspunktet falder sammen med store events.”

I Moskva, der i mange år har været en af de dyreste metropoler, er værelsespriserne faldet. Vigende efterspørgsel og en fortsat faldende rubel pga. krisen i Ukraine påvirker priserne (1.022 kroner) i stadig højere grad.

I øjeblikket kan især Prag og Budapest anbefales som destinationer til byrejser. De to metropoler har haft et fald på ca. 6% til 556 kroner i Prag og med 11,69% til 520 kroner i Budapest.

Ude i den store verden er New York med 1.752 kroner igen verdens dyreste metropol. Hotelgæster skulle dog ’kun’ betale 2,33% mere i The Big Apple end sidste år. Anderledes forholder det sig med byområderne i Brasilien. Her er hotellerne tilsyneladende stadigvæk påvirket af VM-feberen, og værelsespriserne ligger stadig på sommerens høje niveau. I Rio er priserne sammenlignet med sidste år steget med næsten 40% til 1.126 kroner og i São Paulo med næsten 20% til 978 kroner.