Metrostationen ved Ny Ellebjerg graves ned

metroDen kommende metrostation ved trafikknudepunktet Ny Ellebjerg i København skal bygges under jorden. Det står klart efter Københavns og Frederiksberg kommuner og staten er enedes om finansieringen på 615 millioner kroner.

Ny Ellebjerg bliver endestation for den nye metrolinje til Sydhavnen, som ventes færdig i 2023.

”Vi har fundet en model, som gør Ny Ellebjerg bedre for passagererne. Nu kommer stationen under jorden og det bliver lettere at komma frem till stationen og skifte til både S-tog og fjerntog – og der bliver færre forstyrrelser af naboerne under byggeriet”, siger overborgmester Frank Jensen.

Aftalen mellem ejerne af Metroselskabet betyder, at Københavns og Frederiksberg kommuner skyder penge i projektet. Metrolinjen til Sydhavnen får fem underjordiske stationer fra Fisketorvet til Ny Ellebjerg.

Desuden er boringen af den første metrotunnel till Nordhavnen færdig. Den kommende metrolinje skal forbinde området med city ved, at strækningen kobles på Cityringen. Både afgreningen til Nordhavnen og Cityringen ventes at åbne i 2019, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.