Michelin-stjerner trækker gæster til Sverige

Hotell Borgholm på Öland.

Michelin Nordic Guide 2016 markerede Sverige som nordisk topscorer med 28 stjerner. Nu viser det sig, at de giver flere gæster end før.

Svensk mad af i dag er fulgt med den udvikling, som vi har set i Danmark med fokus på det nordiske køkken og gourmetoplevelser af høj klasse. Hotell Borgholm på Öland i Østersøen, fik en stjerne for første gang nogensinde og resultatet har været andet og mere end stolthed.

”Der har været en markant stigning i antallet af gæster, siden vi fik Michelin-stjernen. De kommer både fra nærområdet og langvejs fra. De gæster, der kommer langvejs fra, har taget vejen fra USA, Italien, Spanien, Tyskland og Danmark”, siger Owe Fransson, som sammen med sin hustru, chefkokken Karin Fransson, driver Hotell Borgholm.

Stigningen af gæster skyldes ikke mindst danskere, der godt kan lide maden og Borgholms klassiske vinkælder. Danskerne er stedets største kundegruppe efter svenskerne.

Hotell Borgholms restaurant er ikke det eneste sted i Kalmar-området, der oplever mange danske gæster og får fine udmærkelser. Madguiden White Guide kategoriserer bl.a. Halltorps Gästgiveri på Öland, som ’god klasse’ og Slottsrestaurangen i Kalmar som ’meget god klasse’. I Västervik ligger bl.a. restaurant Guldkant, som i White Guide får bedømmelsen ’også et godt sted’.

”Antallet af danske foodies vokser eksplosivt, og med den stjerneregn som faldt over Sverige i Michelin Nordic Guide 2016, blev der gjort positivt opmærksom på de svenske køkkener. Flere og flere danskere synes, det er værd at køre efter god mad i Sverige og arrangerer en overnatning i den forbindelse, så vinen også kan nydes” siger Anna Kron Boysen, PR Manager i Visit Sweden.

Michelin-guidens nye version, Michelin Nordic Guide 2016, havde det formål at få plads til de mange restauranter, der ligger uden for de store byer, og som i ligeså høj grad kan fortjene en stjerne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.