Miljøstøtte til skibe i Göteborg

Indtil videre deltager 15 fartøjer i kampagnen for et renere havnemiljø. De tilhører rederierne TransAtlantic, Stena Oil, Tärntank AB og Topoil AB. Også fartøjer, der er klassificeret som ’grønne’ i et internationalt indeks, vil ligeledes modtage kompensation.

 

Göteborgs Havn har i adskillige år opkrævet gebyr fra fartøjer, der har brugt brændstof med et svovlindhold på over 0,5% og i foråret besluttede havnen i samarbejde med Göteborgs skibsmæglere, at fortjenesten fra gebyrerne skal anvendes som kompensation til de fartøjer, som benytter renere olie i havnens område (maksimalt 0,1% svovl).

 

En anden del af kampagnen omfatter ’grønne’ skibe. Her vil de første 20 skibe, der anløber havnen, kunne få andel i en pulje på 600.000 svenske kroner. Skibene skal være klassificeret i det Clean Shipping Index.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.