Miljøpåvirkning får os ikke til at flyve mindre

Flybranchens miljøpåvirkning er ofte på dagsordenen, men danskerne flyver mere end nogensinde. Syv ud af 10 danskere forventer at flyve lige så meget i fremtiden, som de gør nu Kun få vil helt droppe at flyve.

”Den øgede flytrafik har positiv indflydelse på handel, integration og internationale relationer. Samtidig er vi i KLM bevidste om, at flytrafik har en miljøpåvirkning, som skal tages alvorligt”, siger Paul Terstegge, nordisk chef for Air France-KLM.

Næsten syv ud af 10 danskere anser flyrejser som et miljøproblem – to ud af 10 gør ikke, viser undersøgelse fra KLM. Bekymringen er størst blandt danskere i alderen 50-65 år og personer fra hovedstadsområdet.

Når det gælder prioritering ved køb af billet, er ’flyselskabets grad af bæredygtighed’, det der prioriteres lavest. Prisen prioriteres over alt andet fulgt af serviceniveau og mad.

”Det er tydeligt, at de fleste danskere sætter pris på den fleksibilitet, som udbuddet giver. Derfor er det vigtigt at flybranchen fortsat arbejder på at mindske CO2-udledningen – blandt med øget biobrændstof ”, siger Paul Terstegge.

Markedet for biobrændstof er nyt, hvilket betyder at adgangen er begrænset og desuden 2-3 gange dyrere end fossilt flybrændstof. KLM fløj som første selskab i 2011 med biobrændstof på en kommerciel flyvning. Siden har KLM gennemført en række projekter som øger brugen og efterspørgslen på bæredygtigt brændstof til fly.

”KLMs udgangspunkt er, at det er afgørende at flyindustrien udfaser fossilt brændstof og derfor investerer vi mange ressourcer i at øge brugen af biobrændstof. Siden september 2016 er alle flyvninger fra Los Angelses til Amsterdam sket med biobrændstof blandet i tankene, hvilket giver en betydeligt mindre CO2-udledning”, siger Paul Terstegge.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.