Miljøkompensation bliver til solcelleanlæg

Thomas CookMens kun én procent af feriegæsterne miljøkompenserer flyrejser, betaler Thomas Cook Airlines, kompensation for de ca. 1.000 ansattes ca. 35.000 tjenesterejser. På årsbasis ca. 900.000 kr.

Nu har flyselskabet sparet så meget op i selskabets miljøfond, at man har bestilt et solcelleanlæg til 1,3 millioner kroner til opsætning på selskabets hangar i Københavns Lufthavn.

”På årsbasis kan vi hente 100.000 kW ud af anlægget. Det svarer til 15-20% af forbruget, eller hvad ca. 20 almindelige familiehuse anvender”, fortæller miljøchef Kim Houmark Hansen fra Thomas Cook Airlines.

Anlægget er produceret efter den seneste teknologi og overfladerne er behandlet med en ny coating, der forøger effekten med 4-6% og nedsætter refleksioner og genskær, som kunne genere flytrafikken.

Flyselskabet miljøkompenserer efter de tal, som GreenSeat anvender. Hvis flyrejsende ønsker at kompensere en returflyvning til f.eks. Mallorca eller Gran Canaria, skal de indbetale henholdsvis 40 og 117 kroner.

Flyselskabets miljøfond har tidligere finansieret vogne til kildesortering på flyene, miljøvenlige uniformsdele, iPads som erstatning for papirmanualer på flyvene, grønne lade-stationer til medarbejdere med elbiler samt solanlæg til opvarmning af swimmingpools på Mallorca.

”Alle initiativer kendetegnes ved, at de medvirker til en direkte reduktion i CO2-udslippet samt af andre skadelige stoffer, støj fra drift eller tiltag, der øger bevidstheden blandt medarbejderne om vores fælles miljøansvar”, siger Kim Houmark Hansen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.