Milliardinvestering hos Stena

Göteborg – Kiel overtager de meget moderne Stena Hollandica og Stena Britannica, som erstatter de nuværende fire færger, som i dag trafikerer Göteborg – Tyskland.  Stena Germanica og Stena Scandinavica opgraderes og flyttes til Karlskrona-Gdynia. Totalt, inklusive bygning af Superferries, stiger værdien til godt otte milliarder svenske kroner hvoraf investeringen i fartøjer stiger til fem milliarder. 

 For godt to år siden startede bygningen af to Superferries på værftet i Wismar og til maj skal den første indsættes mellem Hoek van Holland og Harwich.

 ”Vi gennemfører tre meget store satsninger på tre strategisk vigtige ruter. Vi er overbeviste om, at det bliver godt for vore kunder og noget som vil stimulere både passagerer og fragt på vores ruter”, siger Stena Lines adm. direktør Gunnar Blomdahl.

Den anden superfærge leveres til efteråret. På ruten Göteborg – Kiel betyder omlægningen, at trafikken samordnes med Göteborg – Travemünde da to fartøjer erstatter de nuværende fire som er i trafik mellem Göteborg og Tyskland. Da skibene er større end de nuværende betyder det at den totale lastkapacitet bliver uændret, samtidig med betydelige miljøgevinster. CO2-udslippet mindskes med ca. 30%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.