Milliardunderskud for Norwegian (opdateret)

Norwegian præsenterer i dag et nettoresultat på -1.492  millioner norske kroner – knap 1,2 milliarder danske kroner – for årets første kvartal.

Trods stærk passagervækst bidrog højere brændstofudgifter, hård konkurrence og en styrket norsk krone til, at resultatet blev negativt. Flytningen af påsken fra første til andet kvartal havde negativ effekt. Selskabet lancerede 39 nye ruter i dette kvartal.

Nettoresultatet på -1.492 millioner norske kroner skal ses på baggrund af -800 millioner norske kroner i første kvartal i 2016.

I første kvartal 2017 rejste 6,7 millioner passagerer med Norwegian – en stigning på 14%. Den stærkeste vækst havde selskabet i USA, Spanien og Frankrig. I Norden var passagervæksten 6%. Kapacitetsvæksten var på 24% og belægningen 84%, en nedgang på knap et procentpoint.

I årets første kvartal faldt enhedsomkostningerne før brændstofudgifter med 4% og gældsbelastningen med en milliard norske kroner. Kontantbeholdningen ved kvartalets slutning var 4,8 milliarder norske kroner.

”I dette kvartal mærker vi særligt effekterne af højere brændstofudgifter i kombination med en styrket norsk krone over for britiske pund, Euro og svenske kroner, som står for næsten halvdelen af vores omsætning. Derudover påvirkes tallene af, at påsken ikke lå i første kvartal, som den gjorde sidste år. Samtidig er det positivt, at flyene fyldes godt, og at stadig flere vælger Norwegian både i nye og mere etablerede markeder. Vores langdistancesatsning begynder at blive godt etableret, hvilket er bevis på, at rejsende ønsker at flyve interkontinentalt til lave priser i nye og komfortable fly”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har lanceret 39 nye ruter i dette kvartal, blandt andet mellem USA og Irland, Nordirland, Skotland og Norge. I april lancerede selskabet nye ruter fra London til Singapore, Denver og Seattle. I løbet af kvartalet har selskabet sat syv fabriksnye Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 i trafik.

I marts gennemførte Norwegian og UNICEF en flyvning til Mali i Afrika med 13 tons nødhjælp og skolemateriale.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.