Milliardunderskud for Norwegian

norwegianFor første gang i syv år kom det norske lavprisselskab i 2014 ud med et underskud. Norwegian Air Shuttle har præsenteret et underskud på 1.050 millioner norske kroner mod et overskud på 322 millioner for et år siden.

”Resultatet for 2014 bærer præg af stærk vækst i omsætning, øget kapacitet og store investeringer. Sikring af brændstof for 2015 giver en udgift på 459 millioner norske kroner, som påvirker årsresultatet”, lyder det fra selskabet.

Omsætningen steg med 25% til 19,5 milliarder norske kroner og ASK steg med 35%. Alligevel var belægningsprocenten 3 procentpoint bedre end året før og blev opgjort til 81%. 24 millioner passagerer rejste med Norwegian i 2014, hvilket er 16% bedre end i 2013.

Det negative resultat skyldes samlede omkostninger på 1.173 millioner norske kroner, hvor de store poster er valutasvingning og sikring af brændstof for 2015, som sammen har belastet regnskabet med 690 millioner norske kroner. Forsinkelser på langruterne har kostet 265 millioner og omkostninger i forbindelse med manglende amerikansk flylicens løb op i 117 millioner, mens strejke hos kabinepersonalet er opgjort til 101 millioner norske kroner.

”Takket være overførslen af store dele af flyflåden til datterselskabet Arctic Asset Aviation Ltd. (AAA) er værdien af flyene steget i takt med dollaren. Det har givet en positiv effekt på 361 millioner norske kroner på egenkapitalen, hvilket i praksis udligner valutatabet på driften i fjerde kvartal 2014, skriver Norwegian om selskabets fjerde kvartal.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.