Millioner af europæere på krydstogt

Det betyder, at europæerne nu tegner sig for ca. 27% af samtlige krydstogter solgt på verdensplan, beretter Jesper Boas Smith fra BVTravel Group der i Danmark markedsføres som Bella Vista Travel og How2cruise. Tallene er netop offentliggjort af European Cruise Council.

 

Der er forsat stigende interesse for krydstogter her i landet. Især de større rederier og skibe har haft fremgang de seneste seks måneder. De virksomheder, der udelukkende specialiserer sig i salg af cruises, ligger ca. på index 130 i bookinger, set i forhold til sidste år.

 

Omvendt er luksusmarkedet ramt, forklarer Jesper Boas Smith. De færreste rederier vil sænke priserne på deres hovedmarkeder, og det kommer bl.a. de danske gæster til gode med fantastiske tilbud i højsæsonen med op til 70% rabat på visse afgange.

 

Realiteten er, at det i dag kan være billigere at tage på et 5 stjernet luksuskrydstogt med alt inklusive, når man lægger det hele sammen. Hos de bedste rederier er både drikkevarer, vin, drinks, drikkepenge og landarrangementer i dag indeholdt i priserne.

 

4,7 millioner passagerer startede deres cruise fra en europæisk havn sidste år – en fremgang på ca. 9% i forhold til året før. 77% ( 3,6 millioner) var bosat i Europa. De mest populære havne i Europa i Middelhavet og Østersøen oplevede 15% fremgang i forhold til året før.

 

160 krydstogtskibe sejlede i Middelhavet sidste år, og ca. 100 i Nordeuropa. Størrelsen på skibene starter fra under 100 passagerer til 3.634 passagerer på Indepencence of the Seas.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.