Millioner af europæere på krydstogt

Det betyder, at europæerne nu tegner sig for ca. 27% af samtlige krydstogter solgt på verdensplan, beretter Jesper Boas Smith fra BVTravel Group der i Danmark markedsføres som Bella Vista Travel og How2cruise. Tallene er netop offentliggjort af European Cruise Council.

 

Der er forsat stigende interesse for krydstogter her i landet. Især de større rederier og skibe har haft fremgang de seneste seks måneder. De virksomheder, der udelukkende specialiserer sig i salg af cruises, ligger ca. på index 130 i bookinger, set i forhold til sidste år.

 

Omvendt er luksusmarkedet ramt, forklarer Jesper Boas Smith. De færreste rederier vil sænke priserne på deres hovedmarkeder, og det kommer bl.a. de danske gæster til gode med fantastiske tilbud i højsæsonen med op til 70% rabat på visse afgange.

 

Realiteten er, at det i dag kan være billigere at tage på et 5 stjernet luksuskrydstogt med alt inklusive, når man lægger det hele sammen. Hos de bedste rederier er både drikkevarer, vin, drinks, drikkepenge og landarrangementer i dag indeholdt i priserne.

 

4,7 millioner passagerer startede deres cruise fra en europæisk havn sidste år – en fremgang på ca. 9% i forhold til året før. 77% ( 3,6 millioner) var bosat i Europa. De mest populære havne i Europa i Middelhavet og Østersøen oplevede 15% fremgang i forhold til året før.

 

160 krydstogtskibe sejlede i Middelhavet sidste år, og ca. 100 i Nordeuropa. Størrelsen på skibene starter fra under 100 passagerer til 3.634 passagerer på Indepencence of the Seas.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.