Millioner til formidling om fisk

den blå planetDen Blå Planet er med i et forsknings- og formidlingsprojekt kaldet FiSK (Fisk, børn, Sundhed og Kognition), der har fået 17,9 millioner kroner fra Nordea-fonden.

I projektet deltager også Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Nordsøen Oceanarium og Kattegatcentret om at give oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde.

”Danskerne spiser for lidt fisk. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 gram fisk om ugen, men danskerne spiser i gennemsnit kun halvdelen, og især børnene får for lidt fisk. I Kattegatcentret er vi glade for at deltage i det tværfaglige samarbejde, hvor vi sætter fisk, børn og sundhed på dagsordenen,” siger forskningsleder Lone Thybo Mouritsen fra Kattegatcentret, der er projektleder for formidlingen i projekt FiSK.

”I den faste udstilling på akvariet får gæsterne viden om biologi, udbredelse og bevarelsesstatus, men med projekt FiSK får vi en ny vinkel til formidling om havets liv som en nyttig og sund ressource,” siger Kai Frydendahl, vicedirektør på Den Blå Planet.

Projekt FiSK starter i marts 2016 og varer i tre år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.