Milliontab for Norwegian

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Dreamlinerproblemer, indlejede fly i hobetal, plus protesterende fagforeninger både indenfor og udenfor selskabet. Norwegians langdistancesatsning har kostet dyrt.

Norwegian har – ifølge den norske avis Dagens Næringsliv – tabt mellem 900 millioner og én milliard norske kroner på langruterne siden starten i sommeren 2013, altså på knap halvandet år, skriver boarding.dk.

Tabene fordeler sig med omkring 600 millioner i forbindelse med forsinkelser, teknisk problemer og indleje af ekstra fly, samt mellem to og tre hundrede millioner kroner i tabte billetindtægter.

”I starten er det meget nyt personale som skal læres op og nye fly, der skal sættes i trafik. Det er umuligt at tjene penge, når man starter et helt nyt flyselskab, med mindre man er helt alene på markedet”, siger Norwegians chef Bjørn Kjos til Dagens Næringsliv.

Analytikere, som avisen har talt med, tror, at Norwegians langdistanceruter tidligst kan opnå et nulresultat i 2015 – hvis alt falder på plads.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.