Mindre bøvl for turismen

Anne Fuglsang-Damgaard Sina.

Aktørerne på turismeområdet har givet regeringen talrige forslag til regelforenklinger og fjernelse af administrative byrder, for at gøre hverdagen nemmere for turisme- og oplevelsesvirksomhederne.

Forslagene er sendt til regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler og nu melder regeringen tilbage, at den vil gennemføre 10 turisme-forslag fuldt ud og gennemføre yderligere otte forslag delvist.

”Hver eneste gang en unødig regel bliver fjernet, bliver det nemmere at drive en turisme- eller oplevelsesvirksomhed. Derfor er det godt at se, at regeringen tager så godt imod vores forslag og forsøger at gennemføre mange af dem,” siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Anne Fuglsang-Damgaard Sina

Forslagene, der gennemføres, spænder fra enklere håndhævelse af dokumentationskrav for spisesteder, bagere mv., der sælger deres produkter til andre restauranter og detailhandelsvirksomheder til mere enkle procedurer for levering af børneattester på ansatte i turismeerhvervene.

Forslagene, der nu bliver gennemført, blev sendt ind til regeringens Virksomhedsforum i februar som en del af et samlet tema om at se på unødvendige regler og administrativt bøvl på turisme- og oplevelsesøkonomiområdet. Dansk Erhverv var sammen med andre turismeaktører en del af arbejdsgruppen, der for at indhente forslag blandt andet var på virksomhedsbesøg og i dialog med talrige virksomheder omkring deres konkrete udfordringer.

Et samlet katalog over alle forslag kan ses på: http://enklereregler.dk/turisme/0/23#p0. Der er stadig forslag, som regeringen endnu ikke har forholdt sig til. Det arbejde følger Dansk Erhverv tæt.

”Arbejdet stopper ikke nu – der er mange flere byrder og bøvl, som vi skal have bugt med, så dansk turisme får de bedste arbejdsvilkår og kan klare sig godt i den internationale konkurrence,” siger Anne Fuglsang-Damgaard Sina.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.