Mobilkaos i Royal Arena

I aften åbner Københavns nye multiarena i Ørestaden for første gang for koncertgæster. Men teleselskaberne Telenor og Telia forudser kaos, fordi Royal Arena ikke har tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Telenor og Telia kræver Royal Arena så høj en masteleje, at både Telenor og Telia har droppet at opsætte mobiludstyr i arenaen, der har plads til 15.000 gæster.

Dermed skal ca. 40% af Royal Arenas koncertgæster ikke forvente at kunne uploade fotos fra koncerterne eller gennemføre et opkald fra arenaen.

Det er konsekvensen af, at Royal Arena ikke har tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Det betyder, at teleoperatørerne er nødt til at opstille mobilmaster på selve bygningen for at kunne give dækning til gæsterne, hedder det.

Royal Arena opkræver imidlertid over for Telenor og Telia så høj en masteleje, at de to teleselskaber ikke vil betale for at opsætte en mast.

Telia og Telenor er forundret over Royal Arenas manglende fokus på mobildækning: ”Det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge mobiltelefonen til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de f.eks. er til koncerter,” siger netværksdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak, og tilføjer: ”Det ved Royal Arena naturligvis, og på den baggrund er det ærgerligt, at man bygger en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen.”

Han suppleres af sin kollega fra konkurrenten Telia, Henrik Kofod, der påtaler Royal Arenas prisfastsættelse af mastelejen:  ”Moderne og miljørigtigt byggeri er en effektiv stopklods for mobildækning. Derfor er det vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over den københavnske markedspris.”

I Royal Arena er Telenor og Telia blevet afkrævet et leje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i resten af København, oplyser selskaberne.

Når Royal Arena i aften åbner dørene for åbningskoncerten med Metallica har Telenor og Telia ekstraordinært valgt at opsætte en mobilmast på et nærliggende område. Det kan forhåbentlig afhjælpe den dårlige mobildækning, som weekendens koncertgæster i Royal Arena ellers ville opleve.

”Vi har i dag valgt at opsætte en midlertidig mobilmast i nærheden af arenaen, så de tusindvis af Metallica-fans ikke bliver snydt for muligheden for at kunne dele fotos og videoer med vennerne. Det er dog ikke en optimal eller langtidsholdbar løsning.

Vi opfordrer derfor Royal Arena til at komme med et nyt udspil, så vi kan finde en varig løsning til glæde for arenaens gæster og Telia og Telenors kunder,” lyder den fælles appel fra Peter Ditlev Nødbak fra Telenor og Henrik Kofod fra Telia.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.