Modelfly fulgte fly under landing

Det var et klart brud på luftfartsloven, da en modelfly-entusiast lod sit to meter lange modelfly følge et passagerfly under indflyvning til Billund Lufthavn, skriver ekstrabladet.dk.

 

Hændelsen fandt sted to kilometer øst for landingsbanen, da piloten på passagerflyet fik følgeskab af modelflyet. Politiet blev alarmeret, men da patruljen nåede frem, var modelflyet pakket væk og dets fører forsvundet.

 

Kommunikationschef Thorbjørn Ancker fra Statens Luftfartsvæsen understreger, at der gælder klare afstandskrav nær lufthavnene og at flyvning med modelfly af samme grund er forbudt i lufthavnenes nærhed.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.