Moderat efterspørgsel på forretningsrejser

business_travel.jpgForretningsrejserne vil hente momentum i 2014, i trit med den ventede globale økonomiske vækst, fremgår det af rejsekonsulentfirmaet Advitos årlige brancheudsigt.

Det er usikkert hvor stærk væksten i forretningsrejser vil blive efter en vækst i 2013, der er lavere end ventet. Priserne er stigende for både flytrafik, hoteller og billeje og holder trit med inflationen, lyder det i Advitos udsigt. De rejsende kan finde attraktive forhandlingsmuligheder – især på rejser over Atlanten og til destinationer i Asien og Stillehavet.

Ifølge Advito holder flyselskaber i USA og Europa et fast greb om flykapaciteten og sammen med den svagt stigende efterspørgsel ventes der ingen kraftige prisstigninger. Sydamerika ventes at få prisstigninger på flyrejser på 2-3%, mens overkapacitet i de store mellemøstlige flyselskaber kan presse prisen ned på ruter mellem Afrika, Europa og lande i Asien og Stillehavsregionen. I Asien kan de rejsende forvente gode aftaler på business class.

Hotelkæderne er indstillet på forhøjelser med 4-6%, men vil formentlig kun opnå det halve. Sydamerika og Afrika vil se den største vækst i efterspørgsel. Der kan ventes to-cifrede væksttal i hotelpriserne i de førende byer, som New York og Hong Kong, samt i underforsynede storbyer som for eksempel Sao Paulo og Luanda.
Advito forventer moderate prisstigninger på møder og kongresser i 2014. Konkurrencen på billeje ventes at holde priserne stort set i ro og der ventes ikke stigninger over 4% i 2014.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.