Mulig New York-rute fra Aalborg

5
Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, til højre, overrakte i fredags gavekort til dets passager nr. 3,5 mio. i Aalborg Lufthavn. Den udvalgte blev Majbritt Halskov Carlsen, i midten, der med sin mand var på vej til London via København. Hun fik rejse for to på en valgfri Norwegian-langdistancerute fra Aalborg via København. Til venstre er det Aalborgs lufthavnschef, Søren Svendsen.
Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, til højre, overrakte i fredags gavekort til dets passager nr. 3,5 mio. i Aalborg Lufthavn. Den udvalgte blev Majbritt Halskov Carlsen, i midten, der med sin mand var på vej til London via København. Hun fik rejse for to på en valgfri Norwegian-langdistancerute fra Aalborg via København. Til venstre er det Aalborgs lufthavnschef, Søren Svendsen.

LUFTFART: Norwegian får næste år sine første Boeing 737MAX8. De kan f.eks. flyve fra Aalborg til New York – en mulighed, selskabets koncernchef luftede på et møde forleden i Aalborg Lufthavn.

Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos, holdt i fredags møde i Aalborg Lufthavn for bl.a. lokale erhvervsfolk. Han benyttede også lejligheden til at kåre en passager som selskabets nr. 3,5 mio. siden det rykkede ind i Aalborg i 2008.

På mødet med erhvervslivet og lokale politikere fortalte Bjørn Kjos bl.a., at selskabet fra næste år begynder at modtage sine første Boeing 737MAX8 – og at han godt kunne forestille sig en rute fra Aalborg til New York, måske allerede fra næste år.

Aalborg Lufthavns adm. direktør, Søren Svendsen, tog imod Bjørn Kjos ved ankomsten til lufthavnen. Søren Svendsen sagde søndag til standby.dk: ”Under Bjørn Kjos tale sagde han, hvad han har luftet før, at Norwegian er åben for at starte en rute fra Aalborg til New York – måske allerede fra næste år. Men der var selvfølgelig ingen bindende løfter. Bjørn Kjos er meget tilfreds med den megen trafik, Norwegian har til og fra Aalborg. Den største rute er til København med otte fly på hverdage, men Norwegian flyver bl.a. også til London Gatwick fra Aalborg.

Alle genkender jo Bjørn Kjos, så da jeg gik med ham, var der bl.a. nogle passagerer der spurgte, om Norwegian ikke kunne åbne fra Aalborg til Nice. Ud over Nice ville jeg gerne have rute til Rom fra Aalborg. Det er Rom og Nice, vi har flest forespørgsler efter,” siger Søren Svendsen.

Norwegian flyver hele året fra Aalborg til London Gatwick, Malaga samt ruten til København. Fra april til oktober har selskabet også rute til Alicante og Mallorca.

I Norwegians pressemeddelelse siger Bjørn Kjos bl.a.: ”Siden vi startede i Danmark, har Aalborg været en vigtig del af operationen. Derudover ser vi, at godt 60 pct. af de forretningsrejsende foretrækker at rejse med os på ruten til København.”

Og fra Søren Svendsen lød det: ”Vi har siden Norwegian startede beflyvningen af Aalborg i november 2008, haft et godt og nært samarbejde. Vi føler os meget på bølgelængde med den måde, Norwegian tænker luftfart på. Det drejer sig om at tilbyde flytransport – enkelt og til overkommelige priser. Derfor tilbyder vi f.eks. gratis parkering, vi har Danmarks billigste afgiftspakke, et hurtigt flow gennem lufthavnen og meget mere, der falder i tråd med det produkt, Norwegian ønsker.”

Med introduktionen af over 260 nye fly, herunder knap 40 Boeing 787 Dreamliner og 100 737MAX8 de næste år, får Norwegian flyflåde med længere rækkevidde end i dag. Det skaber mange muligheder for nye ruter – også fra Aalborg, der har en strategisk god placering for ruter mod vest, hedder det fra Norwegian.

Norwegian har, i sommersæsonen, over 60 direkte ruter fra Danmark til primært Europa ligesom selskabet foreløbig har ni langdistanceruter fra Københavns Lufthavn til USA samt en enkelt til Asien, Bangkok.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

5 Comments on "Mulig New York-rute fra Aalborg"

Notify of
avatar
Insider
Insider

At sige at Ålborg ligger godt til for ruter mod vest svarer vel til at sige, at Rønne ligger godt til for ruter mod Asien. 9 timer til NY i en tætpakket 737? Nej tak.

fjæsingen
fjæsingen

Måske de fra i morgen skulle lade eet par tøser hjælpe til med kufferterne og vovserne, så vi kan komme i luften til tiden!

Ole
Ole

Hvis Norwegians B737 Max er med samme sardindåse konfiguration som deres. 737-800 bliver det voldsomt ukomfortabelt, så nej tak!

hfn
hfn

Det bliver den sikkert, det er jo et “lavprisselskab”, selv om man ofte skal rejse uden kuffert og være væk i en halv menneskealder for at returbilletten til ordentlig pris også!

Lars Bakmann
Lars Bakmann

Med en B 337, med kun een midter gang på en oversøisk flyvning, – nej tak.
Jeg husker udmærket, de ikke så gode gamle dage hvor SAS fløj til Rio, Monde Video og Buenos Aires med DC 8’tere.
Også kun med een midtergang der konstant var blokeret af mad og salgsvogne, samt folk der vandrede frem og tilbage.

wpDiscuz