Mulig strejke hos Lufthansa fra i dag

1

lufthansa kabine besætning stewardesseFLYSELSKABER: Fra i dag kl. 12 kan Lufthansa blive ramt af strejke blandt sine 19.000 kabineansatte. Lufthansas datterselskaber vil flyve normalt.

Medlemmerne af fagforeningen UFO, der repræsenterer 19.000 kabineansatte hos Lufthansa, ser ud til at gå i strejke fra i dag. Strejken, der er bebudet til at vare op til en uge, vil starte i dag kl. 12. UFO vil i løbet af formiddagen give information om, hvor omfattende strejken bliver.

Lufthansa opfordrer sine rejsende til at holde sig informeret via sin hjemmeside: lh.com

Torsdag brød forhandlinger mellem Lufthansa og UFO, om at undgå strejken, sammen. Parterne er uenige om pensionsalder og pensioner.

Strejker blandt kabineansatte og ikke mindst piloter har i år kostet Lufthansa omkring en milliard kr. i tabte indtægter pga. aflysninger.

Lufthansa Group understreger, at de øvrige medlemmer – Air Dolomiti, Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine og Swiss – ikke berøres af den mulige strejke og derfor vil flyve normalt.

Lufthansa oplyste sent torsdag, at UFO-fagforeningen havde afvist Lufthansas seneste udspil for at undgå strejken. Dette forslag, sagde Lufthansa, ville imødekomme UFO’s krav for de nuværende kabineansatte, men ville medføre nye vilkår for nyansatte. UFO’s krav ville fordyre Lufthansas omkostninger til kabineansatte med 25 pct.

Men UFO ønsker nye som nuværende Lufthansa-ansatte behandlet ens – og kaldte Lufthansas udspil et “PR stunt.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Mulig strejke hos Lufthansa fra i dag"

Notify of
avatar
Jens
Jens
Jeg kommer fra Lufthansa-koncernen. Man er pensions mæssigt ret forkælet hvis man er under den ‘gamle’ ordning. Men Lufthansa har ganske enkelt ikke råd til at opretholde den ordning hverken for eksisterende ansatte og specielt ikke tilbyde den til nye. Det er den 13 strejke siden September sidste år. Piloterne er lige så umulige. De ønsker at kunne gå på pension som 55 årige (normalt 60) men til fuld løn indtil de fylder 60. BA som har/havde same problem har allerede lavet deres regel om 55år om til 60 og målet er 65. Det ‘morsomme’ er at en del piloter… Read more »
wpDiscuz