Muslingefestival ved Limfjorden

Muslingesafari. Foto Jyllandsakvariet

Muslingesafari. Foto Jyllandsakvariet

I dagene 4.-13. april sætter EnjoyLimfjorden fokus på blåmuslingen med 11 aktiviteter i Limfjordslandet. Det er andet år, at festivalen Blåt Guld finder sted i Limfjordsområdet.

Projektkoordinator Karin Juul Jensen fra EnjoyLimfjorden har samlet en buket af muslingearrangementer lige fra muslingesafari ved Gjellerodde til hvedeølsdampede muslinger på Fur Bryggeri.

Festivalen begynder 4. april med Muslingehøstfest i Løgstør, hvor fiskerne henter de første ton friske blåmuslinger og transporterer dem ind til de forventningsfulde tilskuere.

Den allerførste portion muslinger præsenteres for Muslingelaugets Oldermænd, som har mange års erfaring i at bedømme blåmuslingerne ud fra deres kødindhold, størrelse, udseende og duft, og hvis de ringer med klokken, betyder det, at høsten er godkendt. Herefter kan de fremmødte prøvesmage Limfjordens frugter, tilberedt af kokke fra byens restauranter.

Helt ekstraordinært arrangerer JyllandsAkvariet 12. april en ekskursion til muslingebankerne ved Gjellerodde nær Lemvig. Her kan man ude i vandet prøve at høste ’havets kartofler’, som findes i rigelige mængder, er billige og kan anvendes til alverdens gastronomiske lækkerier. Kokken fra Restaurant Nørre Vinkel gør klar på stranden til at tilberede de muslinger, som bliver indsamlet.

I det hele taget byder Muslingefestivalen i Limfjorden på mange muligheder for at nyde de velsmagende muslinger.