Muslinger med til Østerspremieren

oesters-001Arrangørerne bag Østerspremieren har valgt at udvide konceptet til også have muslinger på menuen for at imødekomme de seneste års skaldyrsinteresse.

Når sæsonen skydes i gang den 12. oktober på havnen i Nykøbing Mors, kan man både smage lokalt dyrkede østers og muslinger, tilberedt af gourmetkokke. I den forbindelse vil det årlige skaldyrsevent skifte navn til Østers- og Muslingepremieren.

Den årlige sæsonstart markeres med en festdag i Nykøbing Mors i et stort telt på havnen. Her kan man blandt andet hente nye smagsindtryk tilberedt af gourmetkokke, opleve Danmarksmesteren i Østersåbning og deltage i Østerskonkurrence.

”Østers- og Muslingepremieren markerer Nykøbing Mors som Skaldyrshovedstad i Danmark. I år har vi valgt at fordoble antallet af gourmetkokke til seks, så der kommer større smagsvariation og mere inspiration”, fortæller borgmester Lauge Larsen.

Traditionen tro tager en delegation fra Mors sæsonens første østers med til kongehuset fredag den 11. oktober. For de københavnere og turister, som ikke har mulighed for at deltage i Nykøbing Mors, vil der være snigpremiere i Torvehallerne fredag den 11 oktober med gratis smagsprøver på østers naturel kl. 15 – 17.