’Mytteri’ hos Norwegian undersøges

norwegian Boeing B787 DreamlinerFire kabineansatte i Norwegian forlod flyet i lufthavnen i New York, da kaptajnen ville flyve trods en voldsom snestorm.

Nu skal det norske luftfartstilsyn undersøge, om Norwegian overtrådte reglerne ved at flyve underbemandet fra New York til Stockholm.

Det var den 26. januar, kaptajnen og de kabineansatte kom op at skændes om hvor vidt det var sikkert at flyve på trods af uvejret. Da fire af kabinefolkene forlod flyet i vrede, gennemførtes flyvningen alligevel. At flyve med reduceret besætning er en overtrædelse af reglerne, hævder de norske luftfartsmyndigheder.

I en mail til Dagbladet lover Norwegians flychef Tomas Hesthammer at levere end udførlig rapport, men hævder, at flyvningen med fem kabineansatte til 196 passagerer opfyldte kravet om en fra personaler for hver 50 passagerer, skriver travelreport.se.

Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson pointerer, at JFK lufthavnen var åben og at andre selskaber fløj: ”Det er kaptajnen, som har hovedansvaret for sikkerheden ombord og det er ham, som bedømmer hvorvidt det er sikkert at flyve eller ej. Det er jo ikke kabinepersonalets opgave.

At de fire ikke fulgte kaptajnens instruktioner anser hun som meget alvorligt. De, der hoppede af, må blive på jorden til hændelsen er fuldt undersøgt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.