Nøgne kvinder generer færre mænd end kvinder

At smide affald, dårlig kropshygiejne, at tage billeder af andre uden at spørge først, tale højt på offentlige steder og undlade at give drikkepenge er blandt det værste, siger danske rejsende.

 

Charterbureauet Apollo har i en spørgeundersøgelse spurgt ca. 1.500 danskere mellem 25 – 65 år over hele landet, hvad takt og tone er på ferien.

 

”Mange danskere retter sig efter et sæt uskrevne regler for, hvordan man opfører sig på ferien,” siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

 

De fem største aversioner for danske ferierejsende er at smide affald. Det siger 85 % af de adspurgte. Dårlig kropshygiejne (59 %) kommer ind på en andenplads, mens at tage billeder af andre uden at spørge først generer 47 % – samme tal får det at tale højt på offentlige steder, mens at undlade at give drikkepenge ikke bifaldes af 38 % af de adspurgte.

 

”Kvinder har størst tendens til at være modstandere af at lade bikinitoppen blive hjemme og sole topløs. 36 % af kvinderne har problemer med topløs solbadning eller meget afslørende badetøj – hvilket dog kun generer 17 % af mændene,” siger Rikke Koks Andreassen.

 

Ferierejsende i alderen 55-65 er gennemgående mere misbilligende og har højere standarder for takt og tone end de yngre aldersgrupper.

 

Analyseinstituttet Opinion Matters har gennemført undersøgelsen for Apollo.

 

Skrevet af redaktionen