Naturfond vil købe op på Mandø

mandoe-luftfoto-1På den flade Mandø i Vadehavet glæder beboerne sig over, at Den Danske Naturfond nu vil købe så meget af øen som muligt for at skabe et paradis for trækfugle, siger formand for Mandø Fællesråd, Claus Christensen.

”Vi er på vej fra landbrugssamfund til et mere turistpræget område, så det er en naturlig vej at prøve at udnytte de ressourcer, vi har. Og det er jo naturen”.

Fonden har i første omgang afsat 20 millioner kroner til køb af så meget af øen som muligt, og Claus Christensen håber, at pengene kan give mulighed for at præsentere sig endnu bedre for turister, end i dag.

”I dag skønner vi, at der kommer 200-300.000 besøgende på øen. Det handler om at guide dem rigtigt rundt og få dem til at blive længere, end de er i dag”, siger han.

Det er ikke kun Den Danske Naturfond, der skyder penge i projektet. Esbjerg Kommune og Nationalpark Vadehavet har afsat henholdsvis 2,8 og 0,9 millioner kroner.

”Naturen på Mandø er ganske særlig, og det er oplagt at lade den være det centrale i den videre udvikling af øen”, siger Esbjergs borgmester Johnny Søtrup. ”Med de rette vilkår for øens beboere, naturen og en bæredygtig turisme kan projektet styrke Mandøs fremtid”.