Nettooverskud i 2. kvartal

Det er en forbedring på 4,8 milliarder i forhold til andet kvartal 2009, da de sammenlagt havde et underskud på 881 millioner dollar. Selskabernes driftsoverskud blev forbedret med 6,9 milliarder dollar fra et underskud på 518 millioner i 2. kvartal 2009.

Ud af de 47 flyselskaberer 15 hjemmehørende i Nordamerika, 14 i Asien/Pacific 11 i Europa, fire i Sydamerika og tre andre steder.

De nordamerikanske flyselskaber opnåede i kvartalet et nettooverskud på 1,7 milliarder dollar mod et underskud på 514 millioner i tilsvarende kvartal sidste år. ForAsien/Pacific-selskaberne blev nettooverskuddet 1,2 milliarder dollar mod et underskud på 322 millioner. De europæiske flyselskaber havde et nettoresultat på 1 milliard dollar i andet kvartal overfor et underskud i samme kvartal sidste år på 548 millioner. Heri indgår dog Air France-KLMs fortjeneste på 1,3 milliarder dollar ved salget af andelen i Amadeus.

Sydamerika forbedrede sit underskud på 509 millioner dollar i andet kvartal 2009 til et underskud på 36 millioner dollar i år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.