Nordens første Dark Sky områder

Dark Sky over Møns Klint. Foto: Thomas Ix

Over 5.000 synlige stjerner og Mælkevejens brede, hvide bælte har givet Møn og Nyord en ganske særlig status. International Dark Sky Association, IDA, har udnævnt øerne til Nordens første International Dark Sky Park og International Dark Sky Community.

Udnævnelsen bekræfter, at Møn og Nyord er blandt de bedste steder i verden at kigge stjerner og er samtidig en anerkendelse af det store lokale arbejde med at undgå forstyrrende lys og bevare den mørke nattehimmel.

Communities findes der kun 14 af i verden, heraf kun tre i Europa fordelt på Skotland, Hebriderne og de engelske kanaløer. Community er et område, hvor der er udvist et exceptionelt engagement i bevarelsen af nattehimlen ved at gennemføre og håndhæve en ansvarlig og intelligent udendørs belysning.

Dark Sky Park er et område med ekstraordinære stjerneklare nætter og et natligt miljø, der er specielt beskyttet for sin videnskabelige, naturlige, uddannelsesmæssige og kulturelle arv, og hvortil der er offentlig adgang. Dark Sky Park findes 44 steder i verden, men kun ni andre steder i Europa.

Adm. direktør i IDA J. Scott Feierabend ønsker Møn og Nyord tillykke: ” Møn og Nyord har opnået en historisk bedrift i IDAs historie. Møn og Nyord er det første IDA Dark Sky certificerede område i Norden, og er samtidig det første område i verden, som er certificeret både som Dark Sky Community og Dark Sky Park”.

Fejringen af Dark Sky certificeringerne sker i august.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.