Nordeuropæere holder mest ferie

star tour ferieEn global undersøgelse fra YouGov viser, at nordeuropæere har langt flere betalte feriedage end gennemsnittet – og udnytter dem.

Af 22 lande verden over er briterne dem, der påtænker at holde hele deres ferie i år (64%) eller hele ferien minus en eller to dage (75%). Tæt efter kommer arbejdstagerne i Danmark (71%), Tyskland (70%), Norge (65%) og Finland (65%).

Der er ikke den store sammenhæng mellem antal tildelte fridage og det antal, de ender med at holde. De nordeuropæiske lande i Top 5 ligger alle pænt over gennemsnittet (21 feriedage) for lovmæssige feriedage. Danske, tyske og finske arbejdstagere har alle 30 lovmæssige betalte feriedage.

Sverige skiller sig ud, idet kun 46% påtænker at holde hele deres ferie eller hele ferien minus en eller to dage. En mulig forklaring er, at 45% påtænker at overføre feriedage til næste ferieår. Til sammenligning påtænker kun 26% af briterne og 32% af danskerne af overføre ferie. I Norge er der 39%, som påtænker af overføre ferie.

Amerikanere holder mindre ferie end nordeuropæerne. I et af de få lande, hvor der ingen lovmæssige krav er om et minimum antal feriedage, siger kun 44%, at de planlægger at holde hele eller næsten hele deres ferie i år.

I Saudi-Arabien og Algeriet har gennemsnittet 30 fridage, men kun hhv. 51% og 48% vil bruge alle eller næsten alle feriedage.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.