Nordiske mestre i at holde ferie

Foto: Bravo Tours.

Vi mener, at vi har brug for ferie. Vi påvirkes negativt på både hjemmefronten og arbejdspladsen, hvis vi ikke kommer væk med jævne mellemrum, viser en undersøgelse fra Expedia.dk, der sammenligner danskernes ferievaner med Sverige og Norges.

I Danmark er vi bedre end vores svenske og norske naboer til at holde ferie. Over 80% af danskerne holder mere end fire ugers ferie om året, mens det kun gælder for ca. 65% af svenskere og nordmænd. Danskerne er generelt glade for at fordele deres feriedage på både længere ferier og kortere weekendture, hvor mere end hver tredje svensker foretrækker én lang ferie.

Omkring en tredjedel af danskerne føler sig mere stressede, mindre afslappede eller bliver lettere irriteret over arbejdet, når der ikke er tid til ferie. Samtidig gælder det for kun hver femte adspurgte i Sverige og Norge. 52% af danskerne holder ferie allerede efter tre måneder, hvorimod 48% af svenskere og 38% af nordmænd sagtens kan vente seks til tolv måneder med den næste ferie.

Størstedelen af de adspurgte i de tre lande er enige om, hvor den næste rejse skal gå hen. Mellem 70% og 81% af de nordiske ferierejsende svarer nemlig, at den næste ferie sandsynligvis bliver i Europa.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.