Nordjysk weekend for kræsne ganer

I Nordjylland står den kommende weekend i de gode madvarers tegn med kvalitetsfødevaremesse i Skagen med alt fra fisk og skaldyr over nyslynget honning til øl og bjesk fra lokale producenter. Weekenden byder også på DM i østersåbning og champagnesabling i Løgstør.

 

Den rige nordjyske natur leverer råvarerne til Skagen Kvalitetsfødevaremesse den 26. og 27. august. Her er der udvalgt 25 forskellige udstillere, som disker op med nordjyske kvalitetsprodukter fra både landbrug og fiskeri.

 

Som en del af Skagen Kvalitetsfødevarefestival tilbereder syv restauranter fra Gastronomy Skagen hver sin signaturret af nordjyske råvarer. Der serveres smagsprøver, og gæsterne kan stille spørgsmål til kokkene og få opskrifter og gode fif til madlavningen. De syv restauranter er Restaurant Kokkenes, Ruths Hotel, Restaurant Holger Drachmann, Skagen Fiskerestaurant, Restaurant Hyttefadet, Brøndums Hotel og Restaurant De2Have.

 

Den 28. august er der DM i østersåbning og åbning af champagne med sabel i Løgstør.

Skrevet af Flemming Juul