Nordlys en stærk magnet for turisme

nordlysDe seneste år er interessen for nordlys-rejser til Norge steget markant, og netop i dette årti er der de bedste forudsætninger for nordlys, hvilket forventes at tiltrække rekordmange gæster den kommende vinter.

Årsagen til de forøgede forventninger er solens polskift, et naturfænomen som finder sted cirka hvert 11.år.
Den nuværende maksimale solaktivitet har toppet en gang – i slutningen af 2011 og starten af 2012. Med endnu en top sidst af 2013 forventes antallet at blive meget højt den kommende vinter.

Ifølge direktør for VisitNorway, Per-Arne Tuftin rammer Nordlys-bæltet Nordnorge ved Lofoten og følger kysten hele vejen til Nordkap. Takket være Golfstrømmen har de norske kystområder et mildere klima end andre steder på samme breddegrad og kystområderne er lettilgængelige.

Nordnorge registrerer en markant voksende efterspørgsel. De seneste fem år er antallet af overnatninger i Norges tre nordligste fylker steget med 130% og har skabt en vækst på omkring 143 millioner norske kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.