Nordmænd køber danske sommerhuse

 

Prisfaldene på de danske sommerhuse som følge af finanskrisen er over 30% og det får det velhavende broderfolk til at investere på den jyske vestkyst og på Djursland, skriver norske VG ifølge avisen.dk.

 

 

 

Der er en million kroner at spare ved at købe et kystnært dansk sommerhus i forhold til et tilsvarende norsk, men reglerne siger, at udlændinge ikke må fast ejendom i Danmark, med mindre man har ’en ganske særlig stærk tilknytning til Danmark’.

 

 

 

De seneste 10 år har kun 362 nordmænd søgt om tilladelse og 283 af dem fik lov – især på grund af særlig familiemæssig tilknytning. Over 80.000, der bor i Norge, har dansk familiebaggrund, oplyser Statistisk Sentralbyrå. Nogle er født i Danmark, har danskfødte forældre eller en eller flere danskfødte bedsteforældre.

 

 

 

Men det er ikke blot familiemæssig tilknytning, der er afgørende. Også erhvervsmæssig, kulturel og økonomisk tilknytning samt tidligere ophold i Danmark er gyldig grund. Samkøring af norsk og dansk statistik viser, at omkring 100.000 nordmænd opfylder kravene.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.