Nordtyske julemarkeder

I fire byer i Nordtyskland summer julestemningen. For eksempel hele Rostock bykerne emmer af lys, liv og julestemning. Særlig stemningsfuldt er middelaldermarkedet ved rådhuset, hvor besøgende kan prøve lykken i riddersporten ’øksekast’ og opleve sølvsmede, spåkoner og skræddere i fuld gang med arbejdet. 

 

I Hamburg findes flere forskellige julemarkeder, fordelt over hele byen. Julemarkederne i byens centrum er placeret på pladsen foran rådhuset og på indkøbsstrøgene Mönkebergstrasse og Spitalerstrasse samt ved Gänsemarkt. Med Cirkus Roncalli som vært hører markedet ved rådhuset til et af de mest spektakulære. Her kan du gå på opdagelse i et hav af julegodter, legetøj og håndværk – og endda få din julegløgg serveret af en ægte cirkusartist. 

 

Julemarkedet i Lübeck er med sine historiske rammer og romantiske atmosfære kendt langt ud over Tysklands grænser. En af de største attraktioner er det historiske julemarked ved Marienkirche. På pladsen foran kirken findes desuden ”eventyrskoven”, hvor børnene kan møde eventyrernes helte og heltinder som f.eks. Rødhætte, Tornerose og Askepot. For familiens yngste medlemmer byder Lübeck som noget nyt i år også på et særligt børnejulemarked ved floden Trave. Her venter bl.a. julepyntede skibe, gaveværksteder og et bageri, hvor de små kan bage deres egne julekager. 

 

Julemarkedet i Schwerin er et perfekt udflugtsmål, hvis du vil opleve den intime atmosfære, som man kan finde på de mindre markeder. Ud over de traditionelle juleboder er Schwerins mange internationale venskabsbyer repræsenterede med boder på markedet, hvilket skaber en unik stemning af kulturel mangfoldighed. Markedets hjerte er byens torv, der er omkranset af gamle hyggelige bygninger. Børnene kan slå sig løs på kælkebakken eller gå på opdagelse i den lille børne-zoo. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen