Norge køber Regent Street

Som navnet antyder, er det dronning Elizabeth II, der ejer gaden og bygningerne, men ifølge Daily Telegraph vil hun nu sælge en del af gaden til det norske Statens Pensionsfondet Utland, som også kaldes oliefonden på grund af fondens indtægter fra Norges olieproduktion, skriver epn.dk.

 

Nu har både dronning Elizabeth og kong Harald folk til den slags. Dronningens ejendomme administreres af  The Crown Estate, og det er her, man udbyder en fjerdedel af Regent Street til salg. Prisen er 400 millioner pund, eller 3,6 milliarder kroner, og det svarer til et greb i lommen for den norske pensionsfond, som har en formue på 2.700 milliarder kroner.

 

Handelen med den berømte gade bliver først afgjort til efteråret, når de interesserede købere præsenteres for bestyrelsen af The Crown Estate.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.