Norge vil lempe afgiften på øl

gourmetglass_lys_pils.jpg (produkt)Indsmugling af øl til Norge er eksploderet de seneste år. Derfor overvejer politikerne i Stortinget at sætte alkoholafgifterne ned, skriver nyhedsbureauet NTB.

For at gennemføre en ændring skal Kristelig Folkeparti (KrF) bakke op om det, og partiet er ikke afvisende: ”Såfremt det kan føre til lavere alkoholforbrug og modvirke smugling af øl, så er der vel kun få, der er imod”, siger gruppeformand i KrF Hans Olav Syversen til norsk TV2.

Med stemmerne fra KrF vil der være et flertal i Stortinget for at sætte afgifterne på øl ned. En nedsættelse kan ifølge TV2 komme på tale i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, skriver dr.dk.

Meget af smuglerøllet kommer ifølge toldvæsnet fra Polen og Litauen, hvor øl koster en brøkdel i forhold til de norske priser. Fra 1999 til 2014 er mængden af beslaglagt øl 11-doblet.

Norge indtager en suveræn førsteplads i Europa med de højeste ølafgifter. En liter øl koster 22,86 danske kroner.

Desuden viser statistikken, at forbruget af vin og snaps er øget markant. Afgifterne på disse drikkevarer er steget mindre end afgiften på øl.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.