Norsk stewardesse-sag trækker ud

ryanairI Norge har en tidligere stewardesse i snart to år dystet mod Ryanair ved forskellige retsinstanser. Det handler om Alessandra Cocca, som blev fyret af Ryanair efter irske regler, selv om hun arbejdede i Norge.

”Jeg har ikke givet op og jeg har ikke travlt, for retfærdigheden skal nok ske fyldest. Sagen kan forhåbentlig bringe Ryanair på bedre tanker, så man begynder at behandle personale og passagerer bedre”, siger Alessandra Cocca til Avisen.dk.

Alessandra Coccas sag er vigtig, fordi norsk ret har fastslået, at retssager vedrørende flypersonale med base i Norge skal behandles i det norske retssystem.

”Ryanair giver på ingen måde op, før alle muligheder i retssystemet er udtømt. Det giver meget lange forløb, som virker afskrækkende på dem, som mener sig dårligt behandlet. Ryanair profiterer på trægheden i retssystemet”, siger Christen Horn Johannessen, advokat for den norske fagforening Parat, som fører sagen for Alessandra Coccas.

Hendes sag handler om, at hun i kontrakten med Ryanair havde en prøveperiode på et år. Men ifølge norsk lov må en prøveperiode højst vare et halvt år. Da hun blev fyret efter ti måneders ansættelse, mener hun at have krav på erstatning.

Sagen har været omkring byret, landsret og højesteret for at få afgjort, at sagen skal føres i Norge. Nu er man nået til den del, der handler om, hvilket lands lovgivning sagen skal bedømmes efter. Her er sagen nået til landsretten.

”Vi kan være helt fremme i 2016, før sagens egentlige substans bliver behandlet. Det siger noget om, at det er et behov at have en fagforening i ryggen for at kunne håndtere sådan en sag”, siger Christen Horn Johannessen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.