Norsk stewardesse-sag trækker ud

ryanairI Norge har en tidligere stewardesse i snart to år dystet mod Ryanair ved forskellige retsinstanser. Det handler om Alessandra Cocca, som blev fyret af Ryanair efter irske regler, selv om hun arbejdede i Norge.

”Jeg har ikke givet op og jeg har ikke travlt, for retfærdigheden skal nok ske fyldest. Sagen kan forhåbentlig bringe Ryanair på bedre tanker, så man begynder at behandle personale og passagerer bedre”, siger Alessandra Cocca til Avisen.dk.

Alessandra Coccas sag er vigtig, fordi norsk ret har fastslået, at retssager vedrørende flypersonale med base i Norge skal behandles i det norske retssystem.

”Ryanair giver på ingen måde op, før alle muligheder i retssystemet er udtømt. Det giver meget lange forløb, som virker afskrækkende på dem, som mener sig dårligt behandlet. Ryanair profiterer på trægheden i retssystemet”, siger Christen Horn Johannessen, advokat for den norske fagforening Parat, som fører sagen for Alessandra Coccas.

Hendes sag handler om, at hun i kontrakten med Ryanair havde en prøveperiode på et år. Men ifølge norsk lov må en prøveperiode højst vare et halvt år. Da hun blev fyret efter ti måneders ansættelse, mener hun at have krav på erstatning.

Sagen har været omkring byret, landsret og højesteret for at få afgjort, at sagen skal føres i Norge. Nu er man nået til den del, der handler om, hvilket lands lovgivning sagen skal bedømmes efter. Her er sagen nået til landsretten.

”Vi kan være helt fremme i 2016, før sagens egentlige substans bliver behandlet. Det siger noget om, at det er et behov at have en fagforening i ryggen for at kunne håndtere sådan en sag”, siger Christen Horn Johannessen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.