Norwegian åbner nye USA-ruter

Norwegian lancerer nu helt nye ruter London til de Chicago og Austin. De nye ruter betyder, at Norwegian nu tilbyder flyvninger fra 13 europæiske byer til 15 i USA.

LUFTFART: Næste år starter Norwegian fra London to nye USA-ruter. Selskabet er største europæiske flyselskab fra Europa til USA.

Fra starten af sommerprogrammet sidst i marts næste begynder Norwegian fra London Gatwick at flyve til Chicago fire gange om ugen og tre gange ugentligt til Texas hovedstad, Austin. Begge ruter bliver efter det oplyste fløjet med Norwegians nye Boeing 787-9 Dreamliners.

Kongressen i USA’s hovedstad, Washington D.C., behandlede forleden forslag i ’Transportation and Infrastructure Committee’ om et nyt mandat til Federal Aviation Administration.

Det vil give USA’s Transportminister mulighed for at nægte udenlandske flyselskaber tilladelse til at lande i USA, hvis det kan bevises, at disse flyselskaber (læs: Norwegian Air International med base i Irland) har oprettet et datterselskab i et andet land for at undgå at opfylde sit hjemlands (Norges) beskyttelse af arbejdstagere.

USA’s transportministerium sagde ved sin godkendelse sidste år, at der intet lovmæssigt var i vejen for at give Norwegian den permanente tilladelse pga. Open Skies-aftalen mellem USA og EU.

Men amerikanske fagforeninger for kabineansatte og piloter, ikke mindst ALPA.org (Air Line Pilots Association) med over 57.000 piloter i 33 amerikanske og canadiske flyselskaber gik sammen med lovgiverne i begge partier i Washington D.C. om at klage over, at tilladelsen til Norwegian udløste et ’race mod bunden’ ved at acceptere, at Norwegian kunne oprette sit NAI-selskab i Irland med f.eks. ansatte på billigere Singapore-kontrakter.

”Accepterer vi Norwegians NAI-selskab i Irland, åbner vi for firmaer med bekvemmelighedsflag, der vil udnytte svagere arbejderbeskyttelse for at spare og undergrave konkurrence,” sagde kongresmand Frank LoBiondo i går.

Flykaptajn Tim Canoll, formand for ALPA, sagde i går, at det nye tillæg ville beskytte amerikanske ansatte i luftfarten mod at blive udkonkurreret af billig arbejdskraft.

Ifølge Norwegian er selskabet det største europæiske flyselskab fra Europa til USA i ruter. Samlet har Norwegian i øjeblikket 55 ruter til USA, hvoraf de 48 ankommer fra Europa (ud over Skandinavien bl.a. også fra Barcelona og London Gatwick) – resten er fra franske besiddelser i Caribien, Guadeloupe og Martinique.

Norwegian lancerer nu helt nye ruter fra London til de amerikanske storbyer Chicago og Austin. De nye ruter betyder, at Norwegian nu tilbyder flyvninger fra 13 europæiske byer til 15 byer i USA, oplyser selskabet.

Norwegian lancerede sin første langdistancerute mellem Oslo og New York i 2013. Fra Danmark fløj Norwegian sin først langdistancerute – til Fort Lauderdale, Florida – i 2013. I 2014 åbnede ruter mellem London og USA og sidste år begyndte flyvninger mellem Paris og USA. I år starter Norwegian også direkte ruter mellem Barcelona og USA samt mellem London og Singapore.

Norwegians internationale satsning fortsætter med lanceringen af nye ruter fra London Gatwick til Chicago og Austin og fra Paris til Boston og Oakland. Derudover øger Norwegian afgangene på eksisterende ruter fra Paris til Los Angeles og New York.