Norwegian afviser fagforeninger

Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos.

FLYSELSKABER: Norwegians adm. direktør og medejer, Bjørn Kjos, har ”ikke tid” til at møde fagforeningsformænd fra USA, som i denne uge er i Oslo, hvor de skal møde norske politikere – for at stoppe Norwegians langruteflyvninger.

Fagforeningerne vil stoppe Norwegians brug af billigt asiatisk personale på ruter til Thailand og USA. ”Juridisk og principielt er vi ikke glade for Norwegians måde at drive langrutetrafik på,” siger Jack Netskar, chef for internationale forhold i Norsk Flygerforbund til det norske Ritzau, NTB.

Formanden for piloternes fagforening i USA, ALPA, Lee Moak, står i spidsen for delegation på ti personer, som vil tale med norske politikere. Også pilotforeningen fra verdens største lavprisselskab, Southwest Airlines, er i Oslo sammen med repræsentanter fra AFL-CIO, USA’s faglige landsorganisation. 15 personer fra European Cockpit Association deltager ligeledes.

Norwegian håber på driftstilladelse af de irske myndigheder til sit langruteselskab. Derefter skal USA’s myndigheder afgøre, om Norwegian må flyve til USA – fra f.eks. Københavns Lufthavn til New York og Los Angeles.