Norwegian atter ramt af forsinkelser

norwegian Boeing B787 DreamlinerFLYSELSKABER: I weekenden åbnede Norwegian to nye langruter. Fra Stockholm til Oakland ved San Francisco og fra Bergen til New York JFK. Men weekenden blev slem for selskabet med mange forsinkelser på langruterne.

Norwegian fortsætter med at rulle nye langruter ud – nu trafikeres Stockholm to gange ugen på den nye rute til Oakland. Premiereturen fik ifølge norske medier en forsinkelse på knap fire timer. Fra sidst i maj flyver Norwegian tre gange om ugen fra Oslo til Oakland.

”Norwegians langruter giver flere mulighed for at rejse, hvilket er vores vision,” siger selskabets koncernchef, Bjørn Kjos.

I samme pressemeddelelse siger luftfartsdirektør i Oakland International Airport, Deborah Ale Fint: ”Det er vores ambition, at være førstevalget for rejsende fra Skandinavien til San Francisco-området – og på samme måde for borgerne i San Francisco når de skal til Europa.”

Mens San Franciscos lufthavn ligger syd for byen, er Oakland-lufthavnen placeret på den anden side af San Francisco Bay. Norwegian får også snart ruter fra London Gatwick til Oakland.

Fra København flyver Norwegian foreløbig langruter til Fort Lauderdale i Florida, JFK-lufthavnen ved New York samt Los Angeles.

Norwegian havde sidste uge og i denne weekend mange forsinkelser på sine langruter. De norske medier skriver bl.a., at selskabets nye rute fra Bergen til JFK i New York blev seks timer forsinket. En medvirkende årsag var, at én af selskabets foreløbig tre Boeing B787 Dreamliners i onsdags måtte tages ud af drift pga. tekniske problemer.

Ifølge avisen Verdens Gang har Norwegian på andre flyvninger de seneste dage haft op til 30 timers forsinkelser fra New York til Oslo, mens flyvning fra Fort Lauderdale til Oslo blev 15 timer forsinket på udturen.

”Dette er resultat af tekniske problemer. Det har også været en ekstra lang forsinkelse på erstatningsflyet. Jeg forstår godt passagerernes frustration – 30 timers forsinkelse er uacceptabelt,” siger pressechef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.

Avisen tilføjer, at mindst 1.500 langrute-passagerer i slutningen af sidste uge og i weekenden var ramt af de mange langruteforsinkelser.

Norwegian er berygtet for til tider lange forsinkelser på langruter, det har givet et nyt ord på norsk: at være ”Kjos-fast,” opkaldt efter flyselskabets koncernchef, Bjørn Kjos.

Problemet skyldes bl.a., at Norwegian ikke som de fleste ”full service” flyselskaber ombooker til andre flyselskaber, men lader hovedsageligt passagererne vente til f.eks. indlejet erstatningsfly når frem. Frem til 2018 får Norwegian 14 eksemplarer af B787.