Norwegian får sine to første Boeing 737 MAX8

Lavprisselskabet fik torsdag i Seattle overdraget sine første to B737 MAX8, som efter planerne skal indsættes på nogle af Norwegians nye Atlant-ruter, som åbner i juli.

Flyselskabet har bestilt 110 eksemplarer af MAX8 og regner med at modtage yderligere fire i år. De seks fly skal indsættes på 12 nye ruter mellem det nordøstlige USA og Irland, Nordirland, Skotland og Norge.

Leveringen af de nye fly skete lidt senere end planlagt på grund af det, som flyselskabet kalder et mindre teknisk problem. Boeing måtte i maj midlertidigt stoppe flyvninger med B737 MAX8, da der blev opdaget en mindre fejl i en komponent fra en underleverandør til LEAP-1B motoren fra CFM.

“Vi har ventet spændt på levering af vores Boeing 737 MAX,” siger Norwegians CEO Bjørn Kjos. “Det nye fly giver os mulighed for at åbne nye ubetjente ruter og tilbyde både amerikanere og europæere flere billige rejser over Atlanten, samtidig med, at de får en mere stilfærdig oplevelse ombord med et langt lavere støjniveau fra motorerne”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.