Norwegian får nye baser i London og Alicante

Lavprisselskabet etablerer en base i London til foråret 2013. Herfra vil Norwegian flyve til destinationer ved Middelhavet og i Norden. Med den nye base vil selskabet være bedre positioneret i konkurrencen på langdistancemarkedet.

Den nye base skal ligge i London Gatwick, hvor Norwegian allerede er aktør. London Gatwick er selskabets største destination uden for Norden med næsten 100 ugentlige afgange.

Basen i Alicante vil betjene en del af Norwegians spanske produktion sammen med baserne i Malaga og Las Palmas.

Norwegian planlægger at starte med tre Boeing 737-800 på London-basen for derefter at øge til fire fly senere på året. De første flyvninger er planlagt fra sommerprogrammet 2013. Piloter og kabinepersonale vil blive rekrutteret lokalt i London.

”Baggrunden for denne etablering er at positionere Norwegian i forhold til konkurrencen både inden for Europa og på langdistancemarkedet. Vækst og volumen er nødvendig for at være konkurrencedygtig i international luftfart, og væksten må også komme uden for Norden. Samtidig er det ventet, at den største trafikvækst og turiststrøm i fremtiden vil komme fra Asien ind til Europa. Skal man som skandinavisk flyselskab være konkurrencedygtig og tage del i denne store trafikvækst, må man ud i Europa og til Asien for at positionere sig nu,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.