Norwegian får nye baser i London og Alicante

Lavprisselskabet etablerer en base i London til foråret 2013. Herfra vil Norwegian flyve til destinationer ved Middelhavet og i Norden. Med den nye base vil selskabet være bedre positioneret i konkurrencen på langdistancemarkedet.

Den nye base skal ligge i London Gatwick, hvor Norwegian allerede er aktør. London Gatwick er selskabets største destination uden for Norden med næsten 100 ugentlige afgange.

Basen i Alicante vil betjene en del af Norwegians spanske produktion sammen med baserne i Malaga og Las Palmas.

Norwegian planlægger at starte med tre Boeing 737-800 på London-basen for derefter at øge til fire fly senere på året. De første flyvninger er planlagt fra sommerprogrammet 2013. Piloter og kabinepersonale vil blive rekrutteret lokalt i London.

”Baggrunden for denne etablering er at positionere Norwegian i forhold til konkurrencen både inden for Europa og på langdistancemarkedet. Vækst og volumen er nødvendig for at være konkurrencedygtig i international luftfart, og væksten må også komme uden for Norden. Samtidig er det ventet, at den største trafikvækst og turiststrøm i fremtiden vil komme fra Asien ind til Europa. Skal man som skandinavisk flyselskab være konkurrencedygtig og tage del i denne store trafikvækst, må man ud i Europa og til Asien for at positionere sig nu,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.