Norwegian forudser en lavprisalliance

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Koncernchef Bjørn Kjos har præsenteret sine visioner for samarbejde mellem de største europæiske lavprisselskaber.

Partnerskaber med Ryanair og easyJet kunne være grundlag for en alliance, som kan udfordre de etablerede globale flyselskaber.

Norwegian CEO Bjørn Kjos siger til CNN Money i Seattle, at han håber på et formaliseret partnerskab i første omgang med Ryanair inden udgangen af 2017, som skal gøre det muligt for passagererne at benytte fly fra begge selskaber på én billet.

“Det vil give passagererne adgang til et enormt netværk, så de kan flyve billigt ikke blot fra A til B, men også fra A til B og videre til C til en række destinationer, som vi ikke engang kan stave til”

Norwegian er i gang med en massiv international ruteudvidelse med sin voksende flåde af langrutefly, som med passagerer fra Ryanairs europæiske netværk kan skabe en betydelig og tæt international dækning, men Bjørn Kjos er også interesseret i en lignende ordning med f.eks. easyJet.

“Det kunne være fremtiden for en lavpris alliance. Foreløbigt kun med europæiske selskaber. Der er ingen forhandlinger med lavprisselskaber i for eksempel USA”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.