Norwegian forudser en lavprisalliance

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Koncernchef Bjørn Kjos har præsenteret sine visioner for samarbejde mellem de største europæiske lavprisselskaber.

Partnerskaber med Ryanair og easyJet kunne være grundlag for en alliance, som kan udfordre de etablerede globale flyselskaber.

Norwegian CEO Bjørn Kjos siger til CNN Money i Seattle, at han håber på et formaliseret partnerskab i første omgang med Ryanair inden udgangen af 2017, som skal gøre det muligt for passagererne at benytte fly fra begge selskaber på én billet.

“Det vil give passagererne adgang til et enormt netværk, så de kan flyve billigt ikke blot fra A til B, men også fra A til B og videre til C til en række destinationer, som vi ikke engang kan stave til”

Norwegian er i gang med en massiv international ruteudvidelse med sin voksende flåde af langrutefly, som med passagerer fra Ryanairs europæiske netværk kan skabe en betydelig og tæt international dækning, men Bjørn Kjos er også interesseret i en lignende ordning med f.eks. easyJet.

“Det kunne være fremtiden for en lavpris alliance. Foreløbigt kun med europæiske selskaber. Der er ingen forhandlinger med lavprisselskaber i for eksempel USA”.