Norwegian øgede med 18% i 2009

I alt blev der etableret 63 nye ruter, heraf 30 i Danmark, 18 i Sverige og 15 i Norge. I december havde Norwegian 815.562 passagerer. Det er en stigning på 163.667, hvilket svarer til 25% i forhold til december sidste år.

 

Yielden ventes at blive 0,55 norske kroner for december, hvilket er 17% lavere end i december 2008. Ændringen beror hovedsageligt på bortfald af brændstoftillægget og ændringer i rutenettet, samt indfasning af nye fly med mere kapacitet og lavere enhedspmkostninger.

 

Cabin factor for hele koncernen var 76% i december, hvilket er en forbedring med to procentpoint i forhold til samme måned sidste år. Selskabet gennemførte 99,4% af sine planlagte flyvninger i december, hvoraf 61,8% afgik til tiden. Præcisionen for hele året var på 81%.

 

”December var en ekstraordinær måned med hensyn til præcisionen. Måneden prægedes af megen sne og dårligt vejr på kontinentet og langs den norske kyst. I kombination med mange rejsende i december blev bemandingen, specielt på Gardermoen, for lille til at kunne håndtere trafikken tilstrækkeligt hurtigt. Vi har nu sat flere kræfter ind for at rette oppå det forhold”, siger koncernchef Bjørn Kjos. 

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.