Norwegian kan hente milliarder på billig olie

norwegianOmkring en tredjedel af Norwegians udgifter går til brændstof, og da Norwegian ikke har sikret hele sit forbrug, men køber halvdelen i spotmarkedet, kan det give meget store besparelser, skriver Dagens Næringsliv ifølge finans.dk.

”Med det nuværende prisniveau vil Norwegians brændstofregning kun blive halvdelen af, hvad den var i 2015”, siger finansdirektør Frode Foss til den norske erhvervsavis.

I efteråret købte Norwegian omkring halvdelen af sit brændstofforbrug i 2016 til 554 dollars pr. ton. Den anden halvdel er endnu ikke købt, men da spotprisen lige nu er 321 dollars pr. ton, har avisen regnet sig frem til, at der potentielt er milliarder at spare.

Norwegian købte i 2014 1,2 millioner ton brændstof til en gennemsnitlig pris på 642 dollars pr. ton. Selskabet skal som minimum stadig købe 600.000 ton brændstof i 2016 – men til en pris, der ligger omtrent på det halve.

Dermed har Norwegian fordel af en strategi, som flere andre flyselskaber ikke har. De vælger nemlig typisk at låse brændstofomkostningerne på forhånd.

”Vi er det flyselskab, som sikrer os mindst”, siger Frode Foss til Dagens Næringsliv.