Norwegian-kaptajn fyret for sexchikane

Norwegian B787 dreamliner lufthavnLUFTFART: En kaptajn fra Norwegian blev opsagt for påstået sexchikane mod mindst fem kabineansatte. Han benægtede og forsøgte via retssag at få sit job tilbage – men norsk domstol troede ikke på kaptajnen.

Dommen er netop faldet i tingsretten i Asker og Bærum tæt på Oslo, hvor fem kvinder ansat hos Norwegian havde oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra kaptajnen.

Kaptajnen, der aldersmæssigt er i 40’erne, mente at hans opførsel var blevet misfortolket, og at der kun var tale om ”venskabskram” (bamseklemmer på norsk, red).

Efter møder med Norwegians ledelse blev han opsagt og anlagde herefter sag mod Norwegian for at få kendt opsigelsen ugyldig.

Men den norske tingsret mente, at opsigelsen var saglig, selv om kaptajnen under retssagen lovede ikke fremover at give kram og komplimentere kvindelige ansatte for deres udseende.

I dommen fra tingsretten gengives en række episoder, hvor kvindelige ansatte har oplevet, hvad de betragter som sexchikane, skriver NRK.no og henviser til artikel fra budstikka.no

Tingsretten mener det bevist, at kaptajnen ved mindst en anledning har taget en kvindelig ansat i nakken og prøvet at kysse hende på munden.