Norwegian-kunder skaber vækst i Danmark

Norwegian_737_cabinNorwegian-turister bidrager årligt til en meromsætning på seks milliarder kroner til dansk erhvervsliv og deres forbrug skaber grundlag for 12.500 arbejdspladser i den danske turismesektor, viser rapport fra Menon Economics.

Når mere end en million udenlandske turister sætter sig i et Norwegian-fly mod Danmark, bidrager det til en øget omsætning for danske hoteller, restauranter, attraktioner og i butikker. Derudover er turisternes forbrug grundlag for godt 12.000 danske arbejdspladser.

Siden starten på Norwegians langruter mellem Danmark og USA har 400.000 amerikanske turister rejst med flyselskabet til Danmark: ”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. På mange ruter fra USA til Skandinavien ligger vi i øjeblikket på godt 30% amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkystruter er oppe på omkring 50% amerikanere. Det bidrager til vækst og jobskabelse i Danmark”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.