Norwegian meldt til politiet

Sidste måned signalerede Rejsegarantifonden politianmeldelser mod flyselskaber, der ikke vil opfylde loven. For et år siden blev loven om rejsegarantifonden ændret, så private kunder kan købe konkursdækning til flybillet. I sidste måned nævnte fonden udover Norwegian og Syrian Air også Egypt Air – sidstnævnte er siden kommet ombord. Men bl.a. Lufthansa-ejede British Midland og også det næststørste flyselskab i Danmark, Norwegian, får nu politianmeldelse.

 

Erhvervsankenævnet fastslog i september sidste år, at et flyselskab, med afdelingskontor i Danmark, herunder GSA-agent, skal registreres. ”Ikke alle flyselskaber følger krav om registrering eller har fremmet processen. Fonden har derfor politianmeldt Air Mauritius, BMI, Norwegian og Syrian Air,” oplyser fonden, der ikke udelukker nye politianmeldelser.

 

Siden muligheden for at købe konkursdækning på en flybillet blev indført 1. januar 2010 valgte ca. 150.000 at købe dækning hos flyselskab eller rejsebureau.

 

Fra 1. januar i år skulle alle flyselskaber med repræsentation i Danmark være registreret i fonden. Det skyldes lovændring, så private rejsende har mulighed for at købe forsikring til 20 kr., hvis flyselskabet gik konkurs.

Men Norwegian – næststørste flyselskab i Danmark med næsten 1,5 mio. passagerer sidste år alene i Københavns Lufthavn – er ikke sikker på, at lovændringen er holdbar. Presse- og marketingchef for Norwegian i Danmark, Johan Bisgaard Larsen, sagde i december til takeoff.dk: ”Vi får meget snart juridisk afklaring af lovkravet.” 
 
Også i december kritiserede foreningen Dansk Luftfart flyselskaberne med repræsentation i Danmark for ”unfair konkurrence når de kan bryde lov om konkursdækning.”

Skrevet af Henrik Baumgarten