Norwegian overvejer konkurs

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Flyselskabets topchef Bjørn Kjos er angiveligt parat til at erklære datterselskabet Norwegian Air Norway konkurs for at afslutte konflikten med selskabets 700 piloter, skriver den norske erhvervsavis Finansavisen.

Ved at lade selskabet gå konkurs forventer Norwegian at slippe af med 200 piloter, mens de resterende 500 bliver tilbudt ansættelse via bemandingsselskabet OSM Aviation. De øvrige må finde sig et andet job, siger den anonyme kilde til Finansavisen.

Pilotforeningen Norwegian Pilot Union har ifølge norske Dagbladet søndag advaret sine medlemmer om, at ledelsen overvejer en konkurs. Beslutningen bliver måske truffet i dag, mandag, på et bestyrelsesmøde.

Piloterne bliver advaret om, at de vil blive tilbudt ansættelse i OSM Aviation, men de strejkende piloter bliver på det skarpeste frarådet at skrive kontrakt med OSM.

Norwegian er organiseret med et moderselskab og tre datterselskaber, som opererer forskellige steder i verden. Det er datterselskabet Norwegian Air Norway (NAN), der flyver i Skandinavien, som nu er i strejke, og som kan blive begæret konkurs.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.