Norwegian overvejer konkurs

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Flyselskabets topchef Bjørn Kjos er angiveligt parat til at erklære datterselskabet Norwegian Air Norway konkurs for at afslutte konflikten med selskabets 700 piloter, skriver den norske erhvervsavis Finansavisen.

Ved at lade selskabet gå konkurs forventer Norwegian at slippe af med 200 piloter, mens de resterende 500 bliver tilbudt ansættelse via bemandingsselskabet OSM Aviation. De øvrige må finde sig et andet job, siger den anonyme kilde til Finansavisen.

Pilotforeningen Norwegian Pilot Union har ifølge norske Dagbladet søndag advaret sine medlemmer om, at ledelsen overvejer en konkurs. Beslutningen bliver måske truffet i dag, mandag, på et bestyrelsesmøde.

Piloterne bliver advaret om, at de vil blive tilbudt ansættelse i OSM Aviation, men de strejkende piloter bliver på det skarpeste frarådet at skrive kontrakt med OSM.

Norwegian er organiseret med et moderselskab og tre datterselskaber, som opererer forskellige steder i verden. Det er datterselskabet Norwegian Air Norway (NAN), der flyver i Skandinavien, som nu er i strejke, og som kan blive begæret konkurs.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.