Norwegian-piloter klar til strejke

norwegian piloter70 piloter hos Norwegian i Norge, Sverige og Danmark kan fra på lørdag blive de første i stor pilotstrejke. Da Norwegian senest var truet af strejke betød det faldende billetsalg for 100 millioner kroner.

De 70 er hovedsagelig norske piloter i Norwegian Pilot Union med base i Oslo, men deres fagforening, Parat, har også udtaget Norwegian-piloter på baserne i København og Stockholm, oplyser kommunikationschef i Parat, Arve Sigmundstad, til Aftenposten.

Opgøret mellem Norwegian og de 700 piloter i Norden skal fra i morgen behandles af den norske forligsmand, Riksmekleren. Parterne har til midnat natten til lørdag til at finde en løsning – ellers starter Norwegians første pilotstrejke fra lørdag morgen.

Parat skal give arbejdsgiveren, Norwegian, fire dages varsel om optrapning af konflikten. Det vil sikkert ske, hvis parterne ikke finder et forlig. Dermed kan flere Norwegian-piloter i Danmark, Norge og Sverige komme i konflikt fra mandag i næste uge.

Norwegian og piloterne har i tre måneder forhandlet uden resultat om en ny overenskomst, Norwegian ønsker bl.a. at piloterne skal flyve mere, end de gør i dag.

Norwegian fik i sidste regnskabsår et underskud på over 1,2 milliarder norske kroner.

I et brev til piloterne skriver Norwegian bl.a. at frygten for strejke vil holde passagererne væk: ”Sidst vi var i samme situation (hvor Norwegians kabinepersonale i Skandinavien truede med strejke forrige år, red) tabte Norwegian over 100 millioner kroner. Det er meget alvorligt i en situation, hvor marginalerne er små, og hvor vi desværre ikke har meget ekstra at give,” skriver ledelsen i brevet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.