Norwegian satser på langruter fra Irland

norwegian Boeing B787 DreamlinerNorwegian Air International (NAI), koncernens irske datterselskab, har præsenteret en række nye transatlantiske ruter på trods af den fortsatte tøven med licens fra US Department of Transportation (DOT) til selskabets flyvninger mellem Europa og USA.

Lavprisselskabet har fremlagt planer om ruter fra Cork i det sydlige Irland til både Boston og New York. Desuden er der planer om en rute mellem Cork og Barcelona. Ruterne til Boston og Barcelona, der begge skal flyves 4-5 gange om ugen, skal starte i maj 2016 og følges op af en rute til New York i 2017.

Ruterne til Boston og New York skal fra starten flyves med fabriksnye Boeing 737-800 MAX, når Norwegian begynder at modtage denne nye flytype.

Planerne for de nye flyruter blev forelagt i et brev fra Norwegians koncernchef Bjørn Kjos til Irlands transportminister Paschal Donohoe: “Vi er glade for at kunne tilbyde de lange ventede ruter mellem USA og Cork, som kan skabe nye muligheder for både erhvervsliv og turisme”, skriver Bjørn Kjos.

“Og dette er kun begyndelsen for vores vores planer om nye ruter i Irland, men forudsætningen er, at US Department of Transportation langt om længe godkender Norwegian Air Internationals ansøgning om licens til flyvning på USA. Kun DOTs godkendelse af NAI kan åbne døren for de spændende nye ruter, skabe øget konkurrence, flere valgmuligheder og bedre billetpriser for rejsende på begge sider af Atlanten”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.