Norwegian skifter fokus til langruter

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Lavprisselskabet erklærer langdistanceruterne som sit primære fokus og London som sit hovedmarked.

Norwegian, som har haft hurtig vækst på sine korte ruter siden 2009, startede sine flyvninger fra London Gatwick til USA med et dagligt fly. I et interview med Travel Weekly siger selskabets topchef Bjørn Kjos: ”Vores primære fokus og vores hovedstrategi vil være langruterne. De korte ruter bliver nærmest et supplement”.

Bjørn Kjos nævner, at det er de høje belægningsprocenter på Atlant-flyvningerne, der har fået ham overbevist om det rigtige i at skifte fokus: ”Det går bedre end ventet. Vi skulle have succes med ruterne fra London, som er den helt store destination i Europa. Det er en kæmpemarked, og Gatwick er perfekt på grund af en betydelig feeder-trafik”.

”Der vil komme mere kortdistanceflyvning til/fra Gatwick og væksten vil supplere langrutetrafikken. Det var ikke sådan vi planlagde det, men nu ser vi, hvordan vi kan organisere feeder-trafikken”.

Norwegian har to af sinde otte Dreamliners baseret i Gatwick og vil få yderligere to næste forår, når ruten til Boston sættes i gang.

Bjørn Kjos vil også tilbyde flyvninger til USA fra mindre britiske lufthavne fra 2017, når selskabet begynder at få leveret sine Boeing 737 MAX, som man har bestilt 100 af.

“Gatwick bliver meget betydende for os, men Boeing 737 MAX åbner muligheder for Atlant-flyvninger fra mindre byer, som for eksempel Birmingham-New York, Birmingham-Boston og Edinburgh-Boston.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.