Norwegian tæt på lange distancer

Meget tyder på, at Norwegian vil købe den nye Boeing 787 Dreamliner til de nye ruter. Når Boeing fører i konkurrencen, er det ikke mindst takket være god kapitalhjælp fra de amerikanske myndigheder. Finansieringen af omkring 85% af købesummen bliver givet med statsgaranti. Det gør renteomkostningerne lavere end hvis hele kontrakten skulle finansieres på markedsbetingelser.

”Vi sidder netop i disse dage og forhandler leveringsdato for fly. Vi forhandler altid på to niveauer, vi ved, det er på den måde, man når de bedste løsninger. Vi har jo haft en stor forkærlighed for Boeing og kan ikke lægge skjul på det, men faktisk er Airbus en stærk ’runner up’”, siger Bjørn Kjos til den norske avis Aftenbladet.

Nye fly har betydeligt mere effektive motorer og vejer mindre end ældre maskiner. Besparelserne på flybrændstof giver ikke blot lavere driftsomkostninger. Til mange destinationer betaler flyselskaberne en afgift, der er baseret på udslip af drivhusgasser. Udviklingen af fremtidige miljøafgifter ser ud til at favorisere fly med lavt brændstofforbrug.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.